Hoe Train Simulator add-ons installeren?

Extra “mods” aan jouw Train Simulator toevoegen is gemakkelijker dan het lijkt. Je kan extra treinen en routes kopen op steam, die worden dan automatisch toegevoegd aan TS. Steam-DLC kopen kan hier. Er bestaan ook gratis add-ons voor Railworks. Als je je add-on van het internet hebt gedownload zijn er 2 mogelijkheden:

Mogelijkheid 1: Je hebt een bestand in de .zip, .rar of .7z vorm
Deze installatie verloopt iets moeilijker. Meestal staan de installatiestappen uitgelegd in de readme. Moest dit niet zo zijn, volg dan onderstaande stappen:

  • Pak je bestand uit door middel van 7-zip of WinRAR.
  • Nu krijg je waarschijnlijk een map “Assets” of “Content” (Als je een .rwp bestand krijgt, volg dan mogelijkheid 2). Kopiër die map(pen) en ga nu naar je Railworks map: C:/program files (x86)/steam/steamapps/common/Railworks/ en plaats daar je map Assets en/of Content. Nu is je add-on geïnstalleerd en klaar voor gebruik.

Mogelijkheid 2: Je hebt een .rwp/.rpk bestand
Voor deze installatie ga je naar je Railworks map, zoek en open het bestandje “utilities.exe” en volg onderstaande stappen:

  • Ga in de utilities naar het tabje “Package manager”, en klik op “Install”
  • Navigeer nu naar de map waar je .rwp bestand staat (meestal Downloads) en klik het bestandje aan. Bevestig met “Open”.
  • Nu wordt je add-on voor jou geïnstalleerd en hoef je verder niets te doen. Wacht tot de utilities klaar is met installeren, sluit het programma en open Train Simulator om met je nieuwe add-on te spelen.
Klik install in de utilities.exe

Mogelijkheid 3: Je hebt een .exe bestand
Deze installatie is de gemakkelijkste van alle soorten installaties. Open het .exe bestand en volg de stappen in de installatiewizard. Hierna is jouw add-on geïnstalleerd en klaar om gebruikt te worden!

Een voorbeeld van een .exe-installatie

Hopelijk hebben we jou kunnen helpen met het installeren van je favoriete download. Nog niet geholpen? We helpen je graag via onze ondersteuningspagina.