Hoe Train Simulator add-ons installeren?

Extra “mods” aan jouw Train Simulator toevoegen is gemakkelijker dan het lijkt. Je kan extra treinen en routes kopen op Steam, die dan automatisch worden toegevoegd aan Train Simulator. DLC kopen op Steam kan hier. Daarnaast bestaan er ook gratis (of betaalde / third-party) add-ons voor Railworks. Als je zulke add-ons van het internet gedownload hebt zijn er 3 mogelijkheden wat de installatie betreft:

Mogelijkheid 1: Je hebt een bestand in de .zip, .rar of .7z vorm
Deze installatie verloopt iets moeilijker. Meestal staan de installatiestappen uitgelegd in de readme. Moest dit niet zo zijn, volg dan onderstaande stappen:

  • Pak je bestand uit door middel van 7-zip of WinRAR.
  • Nu krijg je waarschijnlijk een map “Assets” of “Content” (Als je een .rwp bestand krijgt, volg dan mogelijkheid 2). Kopiër die map(pen) en ga nu naar je Railworks map: C:/program files (x86)/steam/steamapps/common/Railworks/ en plaats daar je map Assets en/of Content. Nu is je add-on geïnstalleerd en klaar voor gebruik.

Mogelijkheid 2: Je hebt een .rwp/.rpk bestand
Voor deze installatie ga je naar je Railworks map, zoek en open je het bestandje “utilities.exe” en volg je onderstaande stappen:

  • Ga in de utilities naar “Package manager”, en klik op “Install”.
  • Navigeer hierna naar de map waar je .rwp bestand staat (bijvoorbeeld in je downloads map) en klik het bestand aan. Bevestig met “Open”.
  • Nu wordt de add-on voor jou geïnstalleerd en hoef je verder niets te doen. Wacht tot de utilities klaar is met installeren, sluit het programma en open Train Simulator om met je nieuwe add-on te spelen.
Klik install in de utilities.exe

Mogelijkheid 3: Je hebt een .exe bestand
Deze installatiesoort is de gemakkelijkste van alle soorten. Open het .exe bestand en volg de stappen in de installatiewizard. Dubbelcheck zeker dat het pad naar je Railworks-installatie juist staat. Hierna is jouw add-on geïnstalleerd en klaar om gebruikt te worden!

Een voorbeeld van een .exe-installatie

Hopelijk hebben we jou kunnen helpen met het installeren van je favoriete download. Is je probleem nog steeds niet opgelost? We helpen je graag verder op onze ondersteuningspagina.