Mijn nieuwe add-on laadt niet in

Het is erg vervelend wanneer je je scenario opstart en blijkt dat er een trein weigert in te laden. De laatste tijd krijgen we hier steeds vaker meldingen over, vandaar een woordje uitleg over wat de eerste stappen zijn die je kan doen:

Controleer of je alles correct geïnstalleerd hebt

Het installatieproces is vaak de moment waar fouten gemaakt worden. De foute map selecteren, een stap in de zogenaamde “readme” vergeten uitvoeren, een bestand vergeten kopiëren, noem maar op. Bij veel repaints moet je nog .GeoPcDx bestanden kopiëren (het 3D-model) naar een aparte map voor deze werkt. Indien je dit niet deed, zal het materieel niet inladen. Lees de readme dus zeker nog eens rustig na.

Controleer of alle benodigdheden geselecteerd zijn

Sommige repaints vereisen bestanden vanuit een andere map dan de installatiemap. Kijk zeker na dat ook deze map(pen) aangevinkt zijn in de editor.

Controleer of je alle vereisten hebt

In sommige gevallen heb je meer dan 1 add-on benodigd om een andere te installeren. Zonder dat je alle benodigdheden hebt, zal je materieel vaak ook niet inladen. Lees daarom het lijstje met benodigdheden nog even na.

Indien al deze stappen geen oplossing bieden, zal er een probleem zijn met het bestand dat je gedownload hebt. Aarzel daarom niet om even contact met ons op te nemen, en dan helpen we je verder.